judoclubhensbroek.nl

Nieuws

23-08-2020

We mogen weer judoën!

Beste leden van Judoclub Hensbroek,

 

Goed nieuws: we mogen weer judoën! We zijn hier blij mee en we gaan dit doen, maar wel zonder jullie en onze vrijwilligers bloot te stellen aan een bovenmatig hoge kans op besmetting met Corona via contacten in de gymzaal. Daarom gaan we voorlopig alleen trainen met leden die jonger zijn dan 18 jaar en alleen op woensdagavond.

 

We zullen weer starten op woensdagavond 2 september en zien jullie graag weer in de groep van 18.15-19.00 uur.

Bij de trainingen zijn we gebonden aan een protocol dat we met de gemeente zijn overeengekomen. De voor jullie van toepassing zijnde regels vind je in bijlage ‘regels corona.doc’. Lees dit maar eens rustig door en ga bij jezelf na of je voldoet aan de eisen om te komen of dat je helaas toch nog even thuis moet blijven vanwege ziekteverschijnselen bij jezelf of je huisgenoten.

 

De belangrijkste direct van toepassing zijnde gedragsregels voor als je komt:

 

  • Kom niet eerder dan 10 minuten voordat jouw training begint.
  • Kom binnen door de gebruikelijke ingang en loop direct door naar de kleedkamer van jouw groep. Je laat niets achter in de ontvangsthal, ook niet je schoenen.
  • Zodra je in je judopak bent kom je uit de kleedkamer naar de zaal. Als er al een groep op de judomat is voordat jij training hebt, dan ga je op een bank zitten en wacht tot dat de trainer aangeeft dat je de mat op mag (je gaat dus niet direct na het afgroeten van de vorige groep de judomat op).

 

Belangrijk voor halen en brengen:

 

  • Het is ouders, verzorgers en andere belangstellenden helaas niet toegestaan binnen te komen.
  • Brengen en ophalen van judoka’s vindt dus buiten plaats, waarbij de geldende RIVM regels onder eigen verantwoordelijkheid in acht dienen te worden genomen.
  • Wees op tijd met ophalen. Na het verlaten van de gymzaal is er geen toezicht meer. Voorkom dat uw kinderen verloren staan te wachten.
11-04-2020

Pieter 50 jaar

Pieter 50 jaar


50 jaar en nog niet oud en grijs

houd van fietsen en staat graag op het ijs.

Al sinds een klein jochie staat hij bij judo op de mat.

Trainen, wedstrijden en alle kleuren band gehad.

nog elke week op de mat bij de judo,

en het voorzitterschap doet hij zo!👍🏻

Gefeliciteerd Pieter!

30-03-2020

Thuis trainen voor de jeugd

Thuistraining o-uchi-gari

 

Nodig: judojas, je judoband en wedstrijdbanden, twee paar sokken en een muur.

 

Warming up:

1. 10 sec. joggen op de plaats afwisselen met 10 sec. jumping jacks (springend spreid sluit met benen en armen) 3x
2. 10 sec. joggen op de plaats afwisselen met 10 sec. voetveeg links en rechts op de plaats (kleine teen naar beneden) 3x
3. 10 sec. joggen afwisselen met 10 sec. knieheffen met boksen (vuisten bij kin en om en om uitstrekken) 3x
4. 6x op hurken zitten grond aan tikken, omhoogkomen tot op de tenen en handen naar het plafond
5. 6x opdrukken handen onder schouders op de tenen, na elke push up duw je jezelf naar achter hakken op de grond arm gestrekt voor je en dan schuin onderdoor met een hand naar je knie.

 

Balans:

Nodig: twee paar sokken

Je maakt twee rondes (oef 1, oef 2, oef 1 en oef 2).

1. leg de paren sokken links en rechts schuin voor je neer. Ga op één been staan, buig naar voren en tik met je linkerhand het linker paar aan, kom terug, tik de grond in het midden  aan, terug omhoog en tik de sokken rechts met de rechterhand aan. Dit doe je 3x dan wissel je van been
2. ga op je linker been staan, hef je rechter knie; Gooi een paar sokken 6x omhoog met je linkerhand en vang met deze hand; gooi 6x over van links naar rechts en gooi 6x omhoog met je rechterhand en vang met rechts. Daarna hetzelfde op je rechterbeen.

Uitdaging: combineer de oefeningen. buig naar voren pak de sokken op met zelfde hand 6x in lucht gooien en vangen en 6x overgooien. Terugleggen, midden aantikken en zelfde met de rechter sokken daarna wisselen van been.

 

O-uchi-gari

Nodig: je judobanden, één paar sokken en een muur

Voor oefening 1 en 2: maak van je banden een vierkant met kruis erin zodat je vier vakken hebt (het grote vierkant is ongeveer 1 m2 totaal). Leg het paar sokken in één van de verste hoeken. Voor oefening 3 en 4 heb je een muur nodig.

1. Sokken rechts achterin, je staat voor het vierkant. Stap met links in het voorste linker vakje en maakt een haak/zwaai met rechts om de sok heen. Dit doe je 6x. Daarna andersom dus sokken in linkerhoek en stappen met rechts in rechtsvoor.
2. sokken liggen rechts achter in het vierkant. Je stapt met je rechtervoet schuin naar voren naast het vierkant, plaatst je linker been achterlangs links voor in het vierkant en haakt met rechts om de sokken heen. Dit doe je 6 x en daarna met het andere been dus sokken links achter en met links naast het vierkant stappen
3. Handen tegen de muur en je maakt de bewegingen van oefening 1. terwijl je door je armen zakt tegen de muur. Links instappen, rechts een cirkel maken met je been(tenen naar beneden!) 6x en dan met je andere been
4. Handen tegen de muur en je maakt de bewegingen van oefening 2. terwijl je door je armen zakt tegen de muur. rechts schuin naar voren stappen, links achterom stappen en met rechts een cirkel maken met je been (tenen naar beneden!) 6x en dan andersom.

Alles gedaan? Het hele blok o-uchi-gari 3x herhalen

27-03-2020

Thuis trainen

Beste  judo leden van Hensbroek,

Omdat er op dit moment niet getraind kan worden vanwege het corona virus sturen wij In de bijlagen een trainings programma waar je thuis  mee door kan trainen als je dat wilt. Misschien is niet  alles mogelijk maar als je er wat oefeningen tussen uit haalt wat je wel kunt uitvoeren is het al goed.  met dank aan Mark van der Ham.

 

   
   
   

Tips voor thuis

Voor de wedstrijdjudoka’s komt er een kracht-/ conditieschema voor thuis. Ook kunnen er op diverse andere manieren thuis onderdelen van het judo getraind worden. Dit kunnen judo-specifieke oefeningen zijn zoals het maken van uchi-komi, maar ook hele andere spel/speelvormen voor het reactievermogen, de oog-hand-voet coördinatie et cetera. We willen echter niet iedereen ‘stalken’ met updates en oefeningen voor thuis. Van degenen die geïnteresseerd zijn ontvangen wij graag een e-mail, zodat wij een of tweemaal per week een mail kunnen sturen met diverse tips of trainingen voor thuis.

In de bijlage een 45 minuten durende training, gister via internet gegeven door de Belgische Bondscoach en trainer van Sportinstituut De Korte: Mark van der Ham.

 

 

Training Mark van der Ham

 

Duur: 45 minuten

Nodig: stopwatch, een judoband, muur/deur en tafel of bed

 

Warming up

Alles zonder rust uitvoeren

- 10 sec. joggen op de plek, 10 sec. sprinten op de plek -> 3x
- 10 sec. joggen op de plek, 10 sec. aansluiten zijwaarts grond aan tikken -> 3x
- 10 sec. joggen op de plek, 10 sec. jumping jacks -> 3x
- 10 sec. joggen op de plek, 10 sec. knieheffen -> 3x

 

- ​​20 sec. joggen, en dan in 40 sec. op snelheid 10 sec. sprinten op plek, 10 sec. een aansluitpas en zijwaarts de grond aantikken, 10 sec. jumping jacks en 10 sec. knieheffen. -> 2x

 

Warming up buikspieren/romp

Oefeningen zonder rust uitvoeren

- Op de rug liggen, voeten op de grond, halve sit up onder spanning 10 sec. vasthouden
- 30 sit ups
- Vanuit ligsteun 10x stofzuiger
- In ligsteun één hand op de rug 5 sec. blijven staan op één arm
- 3x stofzuiger
- In ligsteun andere hand op de rug 5 sec. blijven staan op één arm
- 3x stofzuiger
- Op de buik liggen, handen op de rug bovenlijf omhoog 12x

Deze serie 2x. In de tweede serie bij de eerste twee oefeningen de heupen en knieën 90 graden

 

Oefeningen kracht

Probeer de oefening uit te voeren binnen 40 seconden. Heb je tijd over is dat rust, tijd te kort na 40 sec. door met de volgende oefening.

Elk blok de 40 secondes achter elkaar en 3 series zonder rust. Rust bij het begin van een nieuw blok

 

Blok 1

20x opdrukken

20x squat

20x uchi-komi indraai worp (kan zijn met band aan deurklink of zonder band)

20x roeien(je zit op je billen benen recht. Je judoband achter je voeten en vast pakken met rechte armen. Schouders naar achter, rug recht trek je band naar je toe en houd licht tegen met je benen)

 

Blok 2

12x opdrukken met voeten op tafel of op bed

20x lunges ​​(stap met één been naar voren en raak met de achterste knie de grond aan, rug recht 10x per been)

20x uchi-komi indraaiworp andere kant

20x hip bridge         (op je rug liggen voeten bij je billen op de grond en duw je heup omhoog)

 

Blok 3

20x opdrukken met handen op tafel (duw jezelf hard uit, zodat je een beetje loskomt)

15x streksprongen ​​(vanuit hurkzit recht omhoog springen)

20x uchi-komi tegen muur(je stapt schuin naar voren met één been en achter langs met andere been, breng je heup naar de muur – 10x per been).  

20x running man (je staat op één been, andere been knie omhoog, je zakt door het gestrekte been, brengt je gebogen been naar achter. Beweeg je armen tegengesteld mee. 10x per been)  

12-03-2020

Geen judo vanwege Coronavirus

Beste leden,

 

Met betrekking tot het coronavirus hebben we als Judoclub Hensbroek besloten de richtlijnen en adviezen op te volgen van de Judo Bond Nederland en het NOC-NSF. Dat betekent dat we per direct al onze activiteiten hebben stopgezet. Er zijn dus geen trainingen en we nemen niet deel aan wedstrijden of toernooien. Behoudens verandering van richtlijnen en adviezen zal dit in een ieder geval t/m 31 maart de situatie zijn.

 

Dit is een spijtige situatie, maar de enige optie die wij nu hebben. In april hopen we alle leden weer in goede gezondheid te kunnen verwelkomen. We zullen jullie tijdig berichten wanneer de trainingen weer worden hervat.

 

Met vriendelijke groet,

 

Judoclub Hensbroek

E-mail: info@judoclubhensbroek.nl

Website: http://www.judoclubhensbroek.nl

 

 

10-03-2020

Girls Only Toernooi

Girls Only Toernooi

Zondag 6 maart werd het Girls Only Toernooi gehouden bij Hajime in Alkmaar.

Esta van Leeuwen won 4 wedstrijden maar verloor helaas de finale met een verwurging.

Hierdoor won ze een mooie 2e prijs!

19-01-2020

Jeugd Individueel Toernooi

Zondag 19 januari organiseerde Judoclub Hensbroek het Jeugd Individueel Toernooi.

In 8 gewichtsklassen streden zo'n 60 judoka's voor mooie prijzen.

 

-25 kg

1e Nova Klaver

2e Jayden Biemans

3e Cas Hoogenkamp

 

-28 kg

1e Jamie van Meurs

2e Toss Boots

3e Mick de Groot

 

-31 kg

1e Sem Sikking

2e Niels Hoogland

3e Ghassan Elmasri

 

-34 kg

1e Jort Molenaar

2e Bram van der Laan

3e Jesse Oudejans

 

-37 kg

1e Sem van Meurs

2e Jarno van Leeuwen

3e Marthijn Dol

 

-40 kg

1e Stijn Rempt

2e Manon de Koster

3e Sydney de Boer

 

-43 kg

1e Denys Bremmers

2e Charly Commandeur

3e Ellee de Bont

 

-46 kg

1e Rosalie Dusseau

2e Manoël Wolkorte 

3e Sandro van der Horst

18-01-2020

Examen

Zaterdag 18 januari zijn alle 11 examenkandidaten geslaagd voor een hogere band!

 

Voor gele band: Dennis van Leeuwen, Daisy Wang, Ya Han Wang, Jaiden Langedijk, Justin Woestenburg, Femke Vlaar, Donna Admiraal, Jelle Schipper en Renée Karsten.


Voor oranje band: Bram van der Laan en Naut Broers.

 

Gefeliciteerd allemaal!

25-11-2019

Clubkampioenschap

Zondag 24 november hielden we ons jaarlijkse clubkampioenschap voor de jeugd.

Het was een gezellige drukte in de zaal want bijna al onze judoka's deden mee. Met veel gewichtsklassen en veel mooie, sportieve wedstrijden was dit de uitslag:

 

-20 kg
1 Julissa de Jongh
2 Jojanneke Mol
3 Susanna de Jongh

-23 kg
1 Dani Nijveld
2 Henk Dekker
3 Sem Langedijk

-26 kg A
1 Cas Hoogenkamp
2 Yahan Wang
3 Jaiden Langedijk

-26 kg B
1 Appie van Leeuwen
2 Ties Woestenburg
3 Eline Dekker

-28 kg A
1 Jorn Hoogenkamp
2 Daphne de Koster
3 Toss Boots

-28 kg B
1 Demy Nijveld
2 Adam Deckers
3 Luuk Reurink

-31 kg
1 Niels Hoogland
2 Omar Mumdzic
3 Cristijn Maaskant

-34 kg
1 Bram v/d Laan
2 Gijs Obdam
3 Sepp Reurink

-36 kg
1 Jarno van Leeuwen
2 Denley Reus
3 Diek Stroet

-40 kg
1 Jelle Schipper
2 Dominic Wolkorte
3 Bas Huiberts

-45 kg
1 Manon de Koster
2 Lieve Tieleman
3 Manoël Wolkorte

-50 kg
1 Esta van Leeuwen
2 Wang
3 Roberto Emmer

21-11-2019

Wimpelcompetitie

Woensdag 13 en vrijdag 15 november hielden we wimpelcompetitie tijdens de training. 

Hierbij waren weer wat judoka's die 100 punten bij elkaar gesprokkeld hebben voor een wimpel.

 

Witte wimpel (100 punten)

Toss Boots

Naut Broers

Cas Hoogenkamp

Jelle Schipper

Diek Stroet

 

Oranje wimpel (300 punten)

Daphne de Koster

Jorn Hoogenkamp

page loading